dinsdag, januari 30, 2007

Dag 5 : Eén van 't circus op nen éénwieler

Laatste dag met oefenritten voor de 24h van Daytona en de de “Fresh from Florida 200”, eerste wedstrijd van de Koni Challenge 2007. Aangezien Marc zijn team in de eerste sessie de baan niet opkomt (problemen met de auto – benzinetank en –meter), komen we iets later aan op circuit. Enkele hebben al ontbeten en trekken ineens richting circuit, anderen gaan samen met Jan ontbijt zoeken. Elf uur is hier blijkbaar al te laat om te ontbijten, dan maar ineens een steak als ontbijt genomen; kwestie om de dag goed te beginnen.

In tegenstelling tot gisteren is het weer vandaag redelijk fris, maar de zon is weer volop van de partij en het verraderlijk windje dat er staat kan wel eens voor rode kopjes zorgen vanavond. De training volgden we allemaal vanop één of andere tribune, Marc zijn team is niet veel buitengekomen met de wagen (kwalifs waren gisteren al, en blijkbaar zijn er nog enkele problemen met de wagen). De hoofdmoot van vanmiddag is de “Fresh from Florida 200”, de eerste wedstrijd dit seizoen van de Koni Challenge over 3 uur. Een startveld van 106 wagens, opgesplitst in GT’s en Touring, garandeert het nodige spektakel, en wat voor één. Regelmatig een crash of wagen die spint waardoor de safety-car te pas en te onpas de baan op moet, met op het einde een beklijvend duel tussen 2 Mustangs en een Nissan 350Z, met als scherprechter een BMW die een ongelooflijke inhaalrace reed (van de laatste plaats naar de top 4). Uiteindelijk won een Mustang met een miniem verschil. Knappe en onderhoudende race om zien, al waren de vele safety-cars er bij momenten teveel aan.

Na een rustige dag op een vrij vroeg uur terug richting hotel, maar niet zonder te stoppen aan
een plaatselijke pharmacy, want de virussen tieren hier welig in de groep. Vrijwel iedereen heeft keelpijn ofwel een neus die volledig dichtzit, enkel Andy blijft er blijkbaar van gespaard (en de musketiers, die doden hun bacteriën met een ferme dosis alcohol). Het resultaat van het wisselvallige weer hier en airco die te pas en te onpas in uw gezicht blaast. Slachtoffers zijn er gelukkig nog niet gevallen, hopen dat het zo blijft.

’s Avonds eerst even de bar van het hotel ingedoken, en daarna gaan eten in Shell’s seafood restaurant, nice food en een paar goeie flessen wijn, meer heeft ne mens niet nodig om een avond door te komen. Eén van de plaatselijke “serveuses” was al eens gespot in de Froggy’s, dus pakten we die maar mee naar ons stamcafé, de Cruisin’. Deze keer eens geen karaoke, maar onvervalste slapstick met een biljartbal die Robert deed verdwijnen. Heel het café en de pool ondersteboven gekeerd tot er een nieuwe bal opdook, waarna er ineens 2 op tafel lagen. Niemand van de inboorlingen die kon volgen, en wij alle moeite van de wereld doen om serieus te blijven.

Morgen eindelijk raceday, tijd voor de echte actie en iedereen paraat om Marc naar het podium te schreeuwen !!!

Geen opmerkingen: